Katalonien, Brexit och europeisk identitet

Föreläsning

Nationella rörelser växer i Europa, ofta i motsättning till Europeisk integration. I Katalonien, norra Italien och Belgien finns istället rörelser som vill lösgöra sig från nationalstaten man tillhör. Storbritannien röstade för ett utträde ur EU, men i Skottland vill majoriteten stanna kvar, och frågan om självständighet har fått ny drivkraft. Vilka mönster och samband finns mellan identitetsuppfattningar på olika nivåer i dagens Europa?

Ny forskning presenteras och aktuella frågor diskuteras i fakultetens serie lunchföreläsningar. Varannan tisdag. Serien arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet.

Föreläsare: Linda Berg, Centrum för Europaforskning

Datum: 2018-03-06