Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lyckat seminarium om migration och urbana kulturer

Nyhet: 2017-11-28

Förra veckan arrangerade CERGU tillsammans med CERGU postdok Christina Reimann den internationella konferensen 'Port Cities and Migration in the Modern Era'. Reimann har skrivit en sammanfattning om konferensen, nedan: 

Förra veckans konferens ”Hamnstäder och migration i modern tid " samlade forskare, mestadels historiker, från en rad olika länder och med olika akademisk bakgrund. Deltagarnas expertis och varierande metodik möjliggjorde en mycket informativ och engagerad diskussion om hamnstädernas betydelse för urbana kulturer, formade av migrationsrörelser, och som katalysator för globaliseringsprocesserna. Konferensens två delar hölls samman genom en paneldiskussion på kvällstid som behandlade den migrationsrelaterade betydelsen av hamnstäderna, deras kulturella hybriditet och deras roll som knytpunkt för rörlighet, speciellt i den imperialistiska världen.

 

AV:

Sidansvarig: CERGU|Sidan uppdaterades: 2018-05-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?