Studera i USA - Brännpunkt Europa följer med!

Nyhet: 2017-12-04

Urban Strandberg, studierektor vid Centrum för Europastudier och Angelica Thell, internationell koordinator på Statsvetenskapliga institutionen tillbringade några givande dagar på University of North Carolina at Chapel Hill (UNC-CH) i slutet av november som förberedelse för ett nytt double degree-samarbete mellan UNC-CH och Göteborgs universitet. De träffade flera studenter som nu läser Europastudier på UNC-CH och berättade om det kommande samarbetet. Brännpunkt Europa hade skickat med en film om sin verksamhet som imponerade stort på masterstudenterna i Chapel Hill. En del i double degree-samarbetet är att UNC-CH Europastudenter får en budget för att upprätta en liknande verksamhet som den Brännpunkt Europa har i Göteborg.

Få två examina, en från Göteborgs universitet och en från USA, på bara två år!

Om allt går enligt plan kommer en grupp studenter starta sina studier i USA hösten 2018, de kommer ha en budget för att tillsammans med sina studiekamrater starta upp en studentledd verksamhet där de kan bjuda in häftiga talare från t.ex. Washington D.C. där UNC-CH har flera alumner och bra kontakter. Efter ett år i USA kommer studenterna till Göteborgs universitet och läser här och kan ta del av Brännpunkt Europas events med huvudsakligen europeiska talare. Tack vare att du får två examina (ett från Göteborgs Universitet och ett från UNC-CH) samt Centrum för Europastudier i Göteborg med sina alumner och kontakter i Bryssel och övriga Europa tillsammans med UNC-CHs kontakter i Washington D.C. ger våra studenter ett oslagbart nätverk oavsett var du vill arbeta eller kanske doktorera internationellt i framtiden!

• Se Brännpunkt Europas film
  • Följ Brännpunkt Europa på Facebook för mer information om dem och deras event
  • Sök till Master's Programme in European Studies - Double Degree with the University of North Carolina at Chapel Hill senast 12/12 (via UNC-CHs hemsida) OCH 15/1 (via universityadmissions.se). Du hittar checklistor, länkar och annan viktig information på vår hemsida om Chapel Hill-samarbetet

Artikeln publicerades först på: europastudier.pol.gu.se