Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning vid CERGU

Alla forskare i CERGU:s nätverk är anställda vid en ämnesinstitution. Denna organisering innebär att våra forskare kan kombinera fördjupning inom sin egen forskningsdisciplin med mångvetenskapliga insikter om Europeiska forskningsfrågor. På grund av denna organisering genomför de flesta forskare i nätverket sin forskning inom ramen för projekt på sina egna institutioner (se forskarnas personliga hemsidor). Men, CERGU erbjuder dessutom möjligheten att placera forskningsprojekt vid CERGU, och sedan 2005 har vi regelbundet öppna utlysningar av doktorand- och postdoktjänster som finansieras av CERGU. En kort beskrivning av  nu pågående projekt som är placerade vid CERGU finns via länk i kolumnen här till vänster, liksom korta beskrivningar av våra nuvarande doktoranders och postdoktorala forskares forskningsprojekt.
Med forskare utspridda över tre olika fakulteter är det naturligt att den forskning som bedrivs av forskare i CERGU:s nätverk omfattar många olika aspekter av Europaforskning; från föreställningar om vad Europa är till europeisk integration, från EU-rätt till sociala frågor, från kulturella identiteter till internationell handel och från migration till externa relationer. Inom detta breda fält finns det ändå normalt en handfull tematiska områden där CERGU har en extra stark mångvetenskaplig profil. Dessa tematiska områden är dynamiska och inte ömsesidigt uteslutande, och de varierar över tid utifrån relevanta europeiska förändringar likväl som sammansättningen av forskare i CERGU:s nätverk. Forskare kan dessutom bedriva forskning som relaterar till mer än ett av dessa tematiska områden:

• Kulturella gränser 
• Mobilitet och migration i Europa
• Institutioner, partier och rörelser
• Externa relationer, säkerhet och handel
 

Kontaktinformation

Centrum för Europaforskning

Box 711 , 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 19, 5tr, rum A510

Telefon:
031-786 4286

Sidansvarig: CERGU|Sidan uppdaterades: 2019-03-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?