Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

RJ:s Internationella postdoktorsprogram

Huvudsökande: Claes Alvstam
Funding: Riksbankens Jubileumsfond
Period: 2013-2017

Som en riktad insats har Riksbankens Jubileumsfond beslutat stödja den fortsatta utvecklingen av den internationella och tvärvetenskapliga forskningsmiljön vid Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU). Under åren 2013-2017 kommer CERGU att erhålla cirka 2 miljoner per år för att finansiera sammantaget sex internationella postdoktorala forskare och en koordinator. Det internationella postdoktorsprogrammet innebär ett komplement till de doktorander och postdokar som CERGU självt finansierar genom sitt ekonomiska stöd från de humanistiska och samhällsvetenskapliga fakulteterna samt handelshögskolan inom Göteborgs universitet.

De internationella postdokarna är tänkta att vara ett viktigt tillskott till den kompletta Europamiljön vid Göteborgs universitet, bestående av CERGU, Centrum för Europastudier (CES) som ansvarar för utbildningarna i Europakunskap och studentorganisationen Brännpunkt Europa. Genom att postdokarna får sin anställning på en ämnesinstitution är tanken att de samtidigt bidrar till, och har nytta av, den spetskompetens som finns inom den egna ämnesdisciplinen. Detta återspeglar den nätverksstruktur som präglar CERGU:s organisatoriska uppbyggnad med ett stort antal forskare i nätverket spridda över många olika ämnesdiscipliner. Tanken är därför att postdokarna även ska bidra till Europainriktad undervisning inom ramen för CES och på sina institutioner. På samma sätt erbjuder postdoktorerna en extra möjlighet till intressant och relevant kompetens att använda sig av i olika publika arrangemang, t.ex. de lunchföreläsningar som anordnas av Brännpunkt Europa.

Utlysningar av postdoktorala tjänster inom detta program kommer att ske 2013, 2014 och 2015. Rekrytering av koordinator sker under 2013.
 

Sidansvarig: CERGU|Sidan uppdaterades: 2016-07-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?