Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om CERGU

Centrum för Europaforskning (CERGU) är en mångvetenskaplig Europaforskarmiljö på Göteborgs universitet. CERGU arbetar på uppdrag av tre fakulteter:  Handelshögskolan, Humanistiska och Samhällsvetenskapliga fakulteterna. Uppdraget från de tre fakulteterna består av två huvudsakliga delar:

Stimulera och främja högkvalitativ mångvetenskaplig forskning om europeiska utmaningar, genom att:

  • Stödja utvecklingen av mångvetenskapliga forskningsprojekt
  • Öka forskningens kvalitet genom att utgöra en mångvetenskaplig miljö och sammanhang för all form av forskning om Europa vid GU
  • Utveckling av unga forskartalangen genom internationell rekrytering av och stöd till doktorander och postdoktorer

Fungera som en kunskapsnod för att stimulera mångvetenskaplig och policyrelevant debatt om europeiska utmaningar, genom att:

  • Arrangera mångvetenskapliga seminarier och konferenser om viktiga och aktuella europeiska frågor
  • Bidra med relevant kunskap till det vidare samhället genom spridning av forskningsresultat, publika events, social media, samverkan och andra utåtriktade aktiviteter
  • Stödja forskningsdriven mångvetenskaplig undervisning i Europakunskap vid Göteborgs universitet


CERGU, som etablerades redan 1995, är en viktig del i den kompletta akademiska Europamiljön vid GU, tillsammans med Centrum för Europastudier (CES), och bidrar till Göteborgs universitets övergripande mål genom att vara en framgångsrik internationell mångvetenskaplig forskarmiljö. Verksamheten vid CERGU låg också till grund för att Göteborgs universitet redan 1998 utsågs till ett Jean Monnet European Centre of Excellence.
 

Kontaktinformation

Centrum för Europaforskning

Box 711 , 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 19, 5tr, rum A510

Telefon:
031-786 4286

Sidansvarig: CERGU|Sidan uppdaterades: 2019-03-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?