Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Publikationer

Publicering av forskningsinformation och forskningsresultat är en viktig del av CERGU:s verksamhet. Den mesta forskningen från CERGU:s forskare publiceras i form av böcker på förlag och artiklar i vetenskapliga tidsskrifter. Se forskarnas individuella hemsidor eller sök på CERGU i Göteborgs universitets publikationsdatabas (GUP).

CERGU bidrar dessutom till ökad spridning av forskningsresultat på flera sätt. För det första publiceras pågående forskning i vår Working Paper serie. Här finns avrapporteringar från projekt, preliminära forskningsresultat, litteraturöversikter och manuskrift i stadiet före publicering i artikel- eller bokform. Den årliga vinnaren av ”The Rutger Lindahl Award for Best Thesis in European Studies” brukar också publiceras i denna serie. För det andra har CERGU sedan 1993 publicerat en årsbok i serien Forskning om Europafrågor. Årsboken är tänkt att på ett mer lättillgängligt sätt lyfta fram aktuella Europaforskningsfrågor, och innehåller normalt sett kapitel som speglar de presentationer som forskare har gjort i samband med den årliga publika Europaforskardagen. CERGU har dessutom, för det tredje, publicerat ett antal böcker på aktuella teman, oftast i anknytning till en internationell konferens eller workshop.

Vi strävar efter att ha alla våra publikationer tillgängliga för gratis nedladdning, men om du vill beställa någon av våra publikationer i tryckt form går det bra att göra det här.

CERGU kan erbjuda stöd till forskare inför publicering, exempelvis gällande språkgranskning, finansiering av tryckning av böcker, open access publicering eller hjälp med ansökningar om bidrag för att täcka publiceringskostnader.

 

Du måste ange antingen (PersonID) eller (DepartmentId) eller (SerieId) för att sökningen skall fungera

Kontaktinformation

Centrum för Europaforskning

Box 711 , 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Sprängkullsgatan 17, 5tr, rum A510

Telefon:
031-786 4286

Sidansvarig: CERGU|Sidan uppdaterades: 2016-07-04
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?