Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kontaktformulär
 


OBS! Vill du ha svar, ange e-post eller telefonnummer!
Om faktabladen

Valet till Europaparlamentet kommer att äga rum den 26 maj 2019.

Valforskningsprogrammet och Centrum för Europaforskning (CERGU) vid Göteborgs universitet har tillsammans tagit initiativ till en särskild serie av faktablad för att bidra med forskningsbaserad kunskap och fakta inför valet. Vi kommer att börja med mer allmän fakta om valdeltagande i Sverige och hela EU, och fortsätter därefter med ta upp allt från ”Brexit” och EU-attityder samt svenska partier och partigrupper i Europaparlamentet.

Syftet är att förse väljare och intresserade med grundläggande fakta om vad Europaparlamentsvalet handlar om, skillnader i röstningsbeteende och medborgares uppfattningar.

För mer information kontakta:

Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap och ledare för Valforskningsprogrammet: henrik.oscarsson@pol.gu.se

Linda Berg, lektor i statsvetenskap, primärforskare Europaparlamentsvalsundersökningen och föreståndare CERGU: linda.berg@pol.gu.se
 

Sidansvarig: CERGU|Sidan uppdaterades: 2019-06-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?